www.dobrestvari.rs

 

Dobre Stvari

Zaboravljena lozinka?

Registruj se

 
 
Uz uslugu Telenor Market ćeš skidati omiljenu muziku, igrice i druge zabavne aplikacije za svoj novi telefon.

Bilo da si pripejd ili postpejd na www.dobrestvari.rs moći ćeš da povežeš svoj Fejsbuk, Tviter ili mejl nalog sa portalom i uvek budeš u kontaktu sa prijateljima na Internetu.


 
Bliže svemu što ti je važno
 
Internet portal Dobre stvari je namenjen svim korisnicima interneta bez obzira koju mobilnu mrežu koriste i iz koje zemlje čitaju objavljeni sadržaj.
 
Portalu korisnici mogu da pristupe preko svojih računara i tableta na adresi http://www.dobrestvari.rs/, a preko svojih mobilnih telefona i tableta preko m.dobrestvari.rs.
 • Kako se registrovati?
 • Opis strane
 • Šta su vidžeti?
 • Bliže svemu što ti je važno
   
  Internet portal Dobre stvari je namenjen svim korisnicima interneta bez obzira koju mobilnu mrežu koriste i iz koje zemlje čitaju objavljeni sadržaj.
  Portalu korisnici mogu da pristupe preko svojih računara i tableta na adresi http://www.dobrestvari.rs/, a preko svojih mobilnih telefona preko m.dobrestvari.rs.
   
  Da bi se portal koristio, neophodno je da se korisnik registruje. Registracija se sastoji od tri jednostavna koraka. U prvom koraku potrebno je popuniti svoje koriničko ime (slobodno se može odabrati bilo koje (ukoliko već nije zauzeto), lozinku za pristup portalu, važeću imejl adresu i svoj broj telefona. Svi ovi podaci su obavezni i biće korišćeni jedino u svrhu kreiranja naloga na portalu.
   
  Drugi korak predstavlja potvrđivanje unete imejl adrese, klikom na link u imejlu koji je poslat na navedenu adresu.
   
   
  Treći korak je potvrđivanje navedenog broja telefona unošenjem koda iz SMS poruke koja je poslata na taj broj. Ovaj korak omogućava korišćenje brojnih funkcionalnosti namenjenih isključivo Telenorovim korisnicima, pa je zato obavezan samo za njih.
   
  Napomena: Korisničko ime, imejl adresa i broj telefona su jedinstveni za svaki nalog na portalu. Nije moguće koristiti bilo koji od navedenih parametara kako bi se kreiralo više korisničkih naloga.
   
 • Sajt je vizuelno podeljen na tri celine:
  • zaglavlje,
  • levi deo sajta namenjen korisnicima Telenorove mreže i
  • centralni deo u kome su vidžeti.

   

  Zaglavlje Dobrih stvari
  Ovaj deo sajta sadrži lične podatke koje korisnik unosi pri registraciji i kroz zaglavlje je moguće postaviti osnovna podešavanja za prikazivanje sajta.
   
  Podaci koje korisnik sajta može da unese kako bi personalizovao svoj portal su: ime i prezime, avatar (ilustraciju profila), podatke o interesovanjima, pol korisnika i datum rođenja. Pored ovih podataka korisnik može da izmeni šifru za pristup portalu, imejl adresu ili da izbriše profil. U ovom delu korisnik može da izabere i vidžete koji će biti prikazani na sajtu, kao i da upravlja podešavanjima svog naloga na portalu.
   
  Na ovom mestu korisnik takođe može da vizuelno prilagodi sebi izgled sajta odabirom jedne od ponuđenih tema.
   
  Levi deo sajta
  je namenjen korisnicima Telenor mreže koji se registruju na kome mogu samostalno uključiti ili isključiti pojedine usluge, imati uvid u svoju potrošnju ili preostali saobraćaj iz tarifnog paketa ili iz pripejd kampanje, pogledati specifikaciju poziva, kupiti tarifne dodatke, pogledati dodatnu opremu za svoj telefon, poslati SMS ili razrešiti sebi dileme u vezi sa svojim aparatom ili nekom Telenorovom uslugom putem usluge „Pitaj – ne lutaj“, pogledati informacije o svom telefonu ili ga podesiti za gprs i mms usluge.
   
  U centralnom delu
  svaki korisnik može da napravi izgled koji njemu odgovara koristeći vidžete.
 • To su mali programi koji preuzimaju i prikazuju određeni tipa informacija sa interneta npr. vesti, muzičke top lista, podatke o vremenu...
   
  Vidžeti koje korisnici sajta Dobre stvari mogu da izaberu su brojni i neprekidno radimo na uvođenju novih izvora informacija. Korisnike čekaju vidžeti kao što su: Facebook, Twitter, Linkedin (preko kojih korisnik može da ima uvid u svoje naloge na društvenim mrežama), zatim Gmail, Yahoo ili neki POP3 mail nalog za pregled svojih mejlova, zatim Blic, Blic sport, Filmovi, Supersport, Bravo, Elle, Cosmopolitain, Doktor.rs, Horoskop, Kursna lista, Rezultati uživo, vremenska prognoza, Yumama, Mtv i još mnogi drugi.
   
  Mesto vidžeta na sajtu je promenjivo i na taj način korisnik može u svakom trenutku da prilagodi stranicu izgledu koji želi. Na primer, samo vesti u vrhu stranice, a društvene mreže pri dnu ili obratno. Izgled stranice nije definisan i ona može da izgleda onako kako korisnik želi.
   
  Na sajtu Dobre stvari postoji i moderna pordavnica digitalnog sadržaja, gde će registrovani korisnici moći da kupuju i najsvežije muzičke hitove, igrice, aplikacije, ringtonove, animacije, fotografije...
   
  U nastavku možete pogledati pregled neke od aktiviranih vidžeta...