Firefox Izazov

Svečano proglašenje pobednika održano je 11. oktobra u Beogradu, uz prisustvo predstavnika kompanija Mozilla, Telenor i ComoYo.

 

Prva nagrada u vrednosti od 5.000 evra je dodeljena Goranu i Davidu Davidoviću za aplikaciju “Beoprevoz”, koja olakšava kretanje kroz Beograd, nudeći informacije o sistemu javnog prevoza na pametnom telefonu.

 

Vidoru Gencelu i Akošu Varga-Šomođiju uručena je druga nagrada, u vrednosti od 3.000 evra, za aplikaciju “TrippyTap”, zabavnu igricu “brzih prstiju”. Treću nagradu, u vrednosti od 2.000 evra, osvojio je Mirko Perutović za aplikaciju “Monterminal” koja prikazuje red vožnje autobuskog i železničkog saobraćaja Crne Gore. Jovanu Brakusu je dodeljena četvrta nagrada, u vrednosti od 1.000 evra, za aplikaciju “Srickie”, koja testira poznavanje Srbije. Specijalna nagrada od 1.000 evra dodeljena je Robertu Žuljeviću, koji je napravio “Meet Serbia”, aplikaciju koja informiše o kulturi, prirodi, spomenicima i lokacijama koje treba posetiti u Srbiji.

 

 


 

Firefox Izazov je nagradni konkurs u organizaciji Telenora, u okviru kojeg se prijavljeni učesnici takmiče u kreiranju aplikacija za mobilni Firefox operativni sistem. Na kraju nagradnog konkursa biće dodeljeno 5 novčanih nagrada za najbolje plasirane aplikacije u ukupnom iznosu od 12.000 evra. Konkurs počinje 15.07.2013. i završava se 15.09.2013. u 23:59h po srednjeevropskom vremenu. Konkurs se organizuje na teritoriji Republike Srbije i države Crne Gore.

 

O saradnji kompanija Telenor i Mozilla...

 

Krajem februara 2013. godine kompanija Telenor je na najvećem telekomunikacionom samitu u Barseloni najavila lansiranje mobilnih uređaja sa Firefox operativnim sistemom (Firefox OS), i to najpre na tržištima Srbije, Crne Gore i Mađarske.

 

Kako bi svojim korisnicima omogućio visokokvalitetno iskustvo korišćenja interneta na pametnim telefonima, obogaćeno relevantnim lokalnim sadržajem, Telenor udružen sa Mozilla zajednicom učestvuje u razvoju Firefox mobilne platforme. Nakon najave u februaru, Telenor Srbija je organizovao niz događaja u cilju obučavanja i povećanja svesti tehničke i programerske zajednice na temu Firefox OS-a, koje su učesnici događaja ocenili kao jako korisne i interesantne.

 

U svetlu nastavka promovisanja Firefox operativnog sistema i motivisanja lokalnih programera za usavršavanje u razvoju aplikacija za Firefox OS , Telenor organizuje Firefox Izazov dodeljujući vredne novčane nagrade.

 

Sva pitanja i komentare možete uputiti na mejl adresu firefox.izazov@telenor.rs